logo
29/03
28/03
2 ...

На Стрийщині розпочала роботу мобільна група з протидії домашньому насильству

14-04-2021 09:40821

На Стрийщині розпочала роботу мобільна група з протидії домашньому насильству
Фото: Поліція Львівської області

До складу групи увійшли вісім правоохоронців, які  пройшли відповідне навчання – вони цілодобово реагуватимуть на повідомлення від громадян.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, від 13 квітня запрацювала позаштатна мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства, яка обслуговуватиме територію Стрийської територіальної громади.

Головні функцій групи – своєчасне реагування на факти вчинення домашнього насильства, вжиття заходів для його припинення, інформування жертв домашнього насильства про їхні права та соціальні послуги, якими вони можуть скористатись, винесення термінових заборонних приписів, складання адміністративних протоколів, проведення профілактичної роботи з кривдниками тощо.

«Закликаємо громадян не замовчувати про факти домашнього насильства (психологічного, фізичного, економічного чи сексуального) та у разі його вчинення щодо вас або ваших рідних терміново звертатись до поліції за номером 102 або на безкоштовну гарячу лінію для жертв домашнього насильства 15-47», - зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності поліції Львівщини підполковник поліції Роман Гранківський.

Нагадаємо, що у 26 листопада 2019 у Львові були створені перші мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства. Успішний та позитивний досвід роботи таких груп у  Львові показав необхідність їх створення і в інших містах області.

У подальшому планується створення мобільних груп з протидії домашньому насильству у містах Червоноград та Дрогобич.

Leopolis.news