logo
18/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Підприємець на Львівщині привласнив із бюджету майже 374 тис. грн

15-04-2021 10:491062

Підприємець на Львівщині привласнив із бюджету майже 374 тис. грн
Фото: ілюстративне

Раніше судимий 43-річний мешканець Рівненської області уклав договір з Яворівською КЕЧ на виконання робіт з облаштування мереж електропостачання в одному з сіл Яворівського району.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисника викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та західного  офісу Держаудитслужби за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, директор одного з підприємств, раніше судимий 43-річний мешканець Рівненської області, у грудні 2018 року уклав договір з Яворівською КЕЧ на виконання робіт з облаштування мереж електропостачання в одному з сіл Яворівського району.

Зловмисник вносив завідомо недостовірні дані в акти виконаних робіт, завищуючи їх вартість. Таким чином підприємець незаконно заволодів бюджетними коштами у сумі 373 918 гривень.

Слідчі слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону, повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та  ч.1 ст.366 (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершене. 14 квітня обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей,  позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Leopolis.news