logo
26/04
25/04
2 ...

Артилеристи проводять підготовку перед міжнародними навчаннями «Dynamic Front – 2021» (ФОТО)

15-04-2021 13:124161

Артилеристи проводять підготовку перед міжнародними навчаннями «Dynamic Front – 2021» (ФОТО)
Фото: МОУ

Протягом двох днів, сьогодні й завтра, на території Міжвидового центру підготовки підрозділів, що на Київщині, тривають бойові стрільби артбатареї гармат 2А36 «Гіацинт-Б» артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича у межах підготовки підрозділу до участі в міжнародних навчаннях Dynamic Front – 2021.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Багатонаціональні навчання відбудуться незабаром відразу на трьох умовних театрах воєнних дій: у Німеччині, Польщі та Туреччині.

«Головне завдання — взаєморозуміння представників артилерії різних армій на одному театрі бойових дій з можливістю керування з багатонаціонального штабу. Тобто під час навчань відпрацьовуватимуть різні питання сумісності, наприклад, коригувати вогонь будуть військовослужбовці з однієї країни, а вести вогонь військовослужбовці з іншої», — розповідає пресофіцер бригади молодший лейтенант Олег Калашніков.

Також у бригаді зазначають, що наразі триває вже завершальний етап навчальних дій чергової батареї у разі загострення збройного конфлікту. Все відбувається на тлі тактичних навчань, на яких відпрацьовують дії артилерійської батареї в наступальній (контрнаступальній) операції.

Загалом на полігоні МЦПП бердичівські гармаші перебувають ось уже місяць. І весь цей час з батареєю працювали також і канадські інструктори. Під час співпраці відбувався обмін практичним досвідом, наші «боги війни» знайомилися з деякими нюансами роботи артилерійських підрозділів армії цієї країни-партнера, мали живе спілкування з іноземними колегами.

Активна фаза міжнародних навчань з бойовою стрільбою для українських артилеристів відбудеться в Польщі з 11 по 18 травня. Там Збройні Сили України будуть представлені делегацією з 85 військовослужбовців.

Leopolis.news