logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Україна і Канада обговорили співпрацю у сфері оборони

15-04-2021 16:415252

Україна і Канада обговорили співпрацю у сфері оборони
Фото: slovoidilo.ua

14 квітня проведено Стратегічний діалог на рівні заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка та заступника Міністра національної оборони Канади з політичних питань Пітера Хаммершмідта.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Під час діалогу сторони обговорили та узгодили пріоритети двосторонньої співпраці та можливості її розширення за напрямами професійної військової освіти, підготовки підрозділів Збройних Сил України у рамках діяльності операції UNIFIER, інституційної трансформації, реалізації Україною отриманого статусу партнера НАТО з розширеними можливостями, а також надання міжнародної технічної допомоги з метою здійснення відповідного планування та зосередження  необхідних ресурсів.

Канадських партнерів було детально поінформовано стосовно поточної безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України, а також навколо кордонів нашої Держави.

Представники канадської сторони висловили незмінну підтримку суверенітету та територіальній цілісності нашої Держави, вказали, що дії Російської Федерації не залишаться без відповіді партнерів та друзів України, а також підкреслили прогрес та позитивну динаміку у реалізації Міністерством оборони України та Збройними Силами України завдань оборонної реформи.

Сторони погодились посилити україно-канадське співробітництво як у двосторонньому, так і у багатосторонніх форматах, надати йому всеохоплюючого характеру в інтересах зміцнення обороноздатності України, посилення взаємодії з країнами-членами Альянсу та реалізації стратегічної мети нашої Держави щодо повноправного членства в НАТО.

Leopolis.news