logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Байден вдарив по РФ новими санкціями

15-04-2021 16:135719

Байден вдарив по РФ новими санкціями

Сполучені Штати оголосили про видворення 10 російських дипломатів та нові санкції щодо Росії за втручання у вибори і зловмисну ​​кібердіяльність.

 

Про це йдеться у заяві Білого дому.

«Сьогодні президент Байден підписав новий розпорядчий наказ про санкції, який забезпечує посилену владу, щоб продемонструвати рішучість адміністрації у відповіді та стримуванні повного обсягу шкідливої ​​зовнішньої діяльності Росії... Сполучені Штати покладуть на Росію стратегічні та економічно вигідні витрати, якщо вона продовжить або посилить свої дестабілізуючі міжнародні дії. Це, зокрема, включає зусилля, спрямовані на підрив проведення вільних та чесних демократичних виборів та демократичних інституцій у Сполучених Штатах та їхніх союзниках та партнерах; брати участь і сприяти зловмисній кібер-діяльності проти США та їхніх союзників та партнерів; сприяти та використовувати транснаціональну корупцію для впливу на уряди іноземних держав; здійснювати екстериторіальну діяльність, спрямовану на дисидентів або журналістів; підривати безпеку в країнах і регіонах, важливих для національної безпеки Сполучених Штатів; та порушують усталені принципи міжнародного права, включаючи повагу територіальної цілісності держав», – йдеться у заяві.

США висилають 10 співробітників з російської дипломатичної місії у Вашингтоні. До складу персоналу входять представники російських спецслужб.

Крім того, США вводять санкції проти 6 російських технологічних компаній, які надають підтримку російським розвідувальним службам та сприяють шкідливій кібердіяльності.

США назвали Російську службу зовнішньої розвідки (СВР), також відому як APT 29, «Cozy Bear,» і «The Dukes», виконавцем широкомасштабної кібершпигунської кампанії, що використовувала платформу SolarWinds Orion та інші інформаційні технології. Розвідувальне співтовариство США має високу впевненість у своїй оцінці причетності СВР.

«Ми продовжуватимемо притягувати Росію до відповідальності за її зловмисну ​​кібердіяльність, таку як інцидент із SolarWinds, використовуючи всю наявну політику та повноваження», – йдеться у заяві.

Казначейство США видало директиву, яка забороняє американським фінансовим установам брати участь на первинному ринку рублевих або нерублевих облігацій, випущених після 14 червня 2021 року Центральним банком РФ, Фондом національного багатства РФ або Міністерством фінансів РФ; а також позичати рублеві або нерублеві деноміновані кошти Центральному банку РФ, Фонду національного багатства або Міністерству фінансів.

Крім того, Казначейство додало в санкційний список 32 юридичні та фізичні особи, які здійснювали спроби уряду Росії впливати на президентські вибори у США 2020 року та інші акти дезінформації та втручання.

Казначейство у партнерстві з Європейським Союзом, Великобританією, Австралією та Канадою додало у санкційний список вісім фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з постійною окупацією та репресіями Росії в Криму.

Як зазначається у документі, «трансатлантичне співтовариство одностайно підтримує Україну проти односторонніх російських провокацій вздовж лінії зіткнення на сході України, в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також закликає про необхідність негайного припинення Росією військового накопичення та запальної риторики». 

Leopolis.news