logo
26/04
25/04
2 ...

На Львівщині пройшов ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності

16-04-2021 14:191001

На Львівщині пройшов ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності
Фото: ЛОДА

У Львівській області організували ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед учнів закладів професійно-технічної освіти. Через несприятливу епідситуацію конкурс довелось провести у змішаному режимі, а участь у ньому взяли представники одинадцятьох навчальних закладів області.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Офлайн-етап відбувся на базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва. Конкурс проходив у два етапи: спершу учасники виконували тестові завдання з професійно-теоретичної підготовки, а на другому етапі продемонстрували свої практичні навички.

За підсумками виконаних завдань незалежне журі визначило три призових місця:

І місце Богдан Принада (Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва)

ІІ місце Володимир Наконечний (Новояворівське вище професійне училище)

ІІІ місце Назарій Бутим (Вище професійне училище №19)

«В нас було і виробниче навчання, і виробнича практика. Готувався переможець у реальних умовах: у нашому гуртожитку розпочали ремонт, і вже із другого курсу учні працювали над декоративною штукатуркою «короїд». Богдан має до того схильності: терпляче та виважено підходить до роботи, акуратний та прискіпливий до своєї праці. Відсьогодні хлопці мають переддипломну практику, а наприкінці червня запланований захист дипломної роботи», - розповіла майстер виробничого навчання Любов Гадомська.

За словами майстра, готувати переможця обласного етапу до фіналу конкурсу будуть представники компанії із виготовлення будівельних матеріалів. Навчатимуть не лише виконувати прямі лінії, а й кругові.

Члени журі під час оцінювання виконання учасниками практичного туру звертали увагу на професійний підхід та вміння конкурсантів. Усіх конкурсантів нагородили дипломами та подарунками за участь.

«Приємно бачити, що у молоді є запал до навчання, до самореалізації та вдосконалення. Подібні конкурси сприяють підвищенню рівня майстерності. Цього року конкурси доводиться частково переводити в онлайн формат, але попри все, вони відбуваються, а учні мають можливість показати свої знання та вміння», - наголосив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Учасник, що посів І місце, позмагається у фінальному етапі, що відбудеться 21-23 квітня 2021 року на базі Державного закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» в режимі онлайн.

До слова, у 2020 році на Львівщині налічувалось 240 випускників з професії «Штукатур», а кількість вступників  у 2021 році – 280 осіб.

Нагадаємо, за повідомленням Міністерства освіти і науки України, цього року Всеукраїнські конкурси фахової майстерності проводитимуть за п'ятьма професіями: «Перукар», «Електрогазозварник», «Штукатур», «Верстатник широкого профілю» та «Машиніст тепловоза» (кваліфікація «Помічник машиніста тепловоза»).

Leopolis.news