logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

Представники Мінкультури та інформаційної політики оглянули пам’ятки Львівщини

16-04-2021 15:363479

Представники Мінкультури та інформаційної політики оглянули пам’ятки Львівщини
Фото: Львівська ОДА

Представники Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації та Міністерства культури та інформаційної політики України оглянули пам'ятки Львівщини та обговорили можливості їх реставрації та ревіталізації.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Олена Василько та керівник управління охорони об'єктів культурної спадщини Василь Петрик, разом із державним секретарем Міністерства культури та інформаційної політики Яремою Дулем, радниками державного секретаря Міністерства культури та інформаційної політики України Віктором Гринюком, Максимом Казанніковим, Володимиром Майструком та директором Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тарасом Возняком оглянули пам'ятки «Золотої підкови», а також Театр опери та балету імені Соломії Крушельницької у Львові.

Вчора управлінці та фахівці департаменту побували в Олеському, Золочівському та Підгорецькому замках. Сьогодні, спільно з київськими гостями, продовжують оглядати Жовківський замок.

«Всі ці об'єкти є пам'ятками національного значення, перебувають у віданні Міністерства культури, але вони на території області, хоч ними опікуються різні структури. Ми, як виконавчий орган влади, маємо особливе зацікавлення та обов'язок сприяти, аби вони належно використовувалися та зберігалися. Також дуже важливо залучати гроші та вчасно і якісно проводити реставрацію», сказала директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Олена Василько.

Нагадаємо, наразі триває відбір на участь у програмі Велике будівництво в культурі. Львівщина до участі у цій державній програмі запропонувала 39 об’єктів культурної спадщини.

Leopolis.news