logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Після року лікування хлопчик, якому львівські хірурги заново сформували шлунково-кишковий тракт, їде додому

16-04-2021 16:421270

Після року лікування хлопчик, якому львівські хірурги заново сформували шлунково-кишковий тракт, їде додому
Фото: пресслужба Львівської міської ради

До цього часу Данилко, якому одразу після народження заново сформували шлунково-кишковий тракт, був на лікуванні у відділені хірургії вроджених вад розвитку міської дитячої клінічної лікарні на вул. Орлика.

Про це повідомила завідувачка відділення Галина Курило, інформує пресслужба Львівської міської ради.

«Виписуємо додому нашого Данилка, який народився на 33 тижні вагітності з численними вродженими вадами. У хлопчика була атрезії шлунку, стравоходу з трахеостравохідною норицею, дванадцятипалої кишки, прямої кишки і товстого кишківника, аноректальна вада. Серед іншого, у Данилка серце є з правого боку, тобто має дзеркальне розташування органів та специфічну судинну систему», - розповіла Галина Курило, завідувачка відділення хірургії вроджених вад розвитку міської дитячої лікарні.

З її слів, на сьогодні хлопчику вже повністю завершили корекцію внутрішніх органів: йому було успішно проведено 5 реконструктивних операцій, і після року лікування у дитячій лікарні, Данилко їде здоровий додому.

Нагадаємо, рік тому одноденне немовля лікарі-хірурги дитячої лікарні на Орлика оперували 10 годин поспіль, заново сформувавши йому шлунково-кишковий тракт. У дитини були настільки делікатні, ніжні тканини, що лікарі використовували нитки з шістьма-сімома нулями, бо товстіші просто прорізали тканини. Це була чітко відпрацьована і до дрібниць синхронна співпраця хірургів та анестезіолога.

До операційної бригади, окрім Галини Курило, увійшли дитячі хірурги Дмитро Грицак, Анна Салига, анестезіолог Сергій Шиш і операційна медсестра Марія Семочко.

Хірурги кажуть, що то була одна з найважчих операцій за весь час їхньої роботи.

Leopolis.news