logo
28/03
2 ...

Бучко: Майже усі об’єкти для будівництва Північної об’їзної Львова вже викупили

16-04-2021 17:051100

Бучко: Майже усі об’єкти для будівництва Північної об’їзної Львова вже викупили
Фото: Львівська ОДА

Для будівництва Північної об’їзної Львова у власників викупили більшість земельних ділянок та приватних будинків на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського району.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Станом на сьогодні викупили 41 об’єкт. Залишається ще 11, де не оформлені спадкові права та проводиться експертна оцінка. Після усіх процедур, вони будуть викуплені», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Північну об’їзну побудують в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Будівництво планують розпочати восени.

Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Уряду 11 мільярдів гривень. Це кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року.

Нова дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну міста та вуличну мережу. Ї̈ї будуватимуть двома пусковими комплексами.

«Північна об’їзна перетинатиме дорогу Львів-Тернопіль-Рава-Руська на якій облаштують розв’язку, що дозволить водіям об’їжджати Львів, рухаючись у сторону Жовкви. Інший з’їзд – на дорозі Київ-Чоп і третій на дорозі Львів-Краківець. Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку, шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи та правий з’їзд. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри», зазначив Юрій Бучко.

За його словами, на сьогодні готують тендерну документацію, яка має відповідати нормам Європейського банку реконструкції та розвитку. Оголосити тендер для визначення підрядника планують влітку. Саме будівництво розпочнуть восени.

Leopolis.news