logo
20/04
19/04
2 ...

На Львівщині проводять перевірки благоустрою населених пунктів

16-04-2021 20:111729

На Львівщині проводять перевірки благоустрою населених пунктів

З 15 квітня 2021 року департаментом розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА спільно з органами місцевого самоврядування розпочато перевірки дотримання вимог законодавства у сфері благоустрою населених пунктів області.

Зокрема, перевірку було здійснено у Самбірському та Яворівському районах. У ході перевірки виявлено земельні ділянки, засмічені побутовим сміттям, старими деревами, відходами з кладовищ тощо. Відтак, за результатами перевірки керівникам органів місцевого самоврядування надано доручення у тижневий термін ліквідувати виявлені недоліки.

«На сьогодні комунальними службами області з дотриманням вимог протиепідемічних заходів проводяться роботи з метою забезпечення чистоти та порядку, підвищення рівня благоустрою, підготовки населених пунктів до Великодніх свят. Разом з тим, слід наголосити на необхідності неухильного дотримання правил благоустрою та відповідальності у разі виявлення їх порушення, оскільки зазначені рейди і перевірки працівниками департаменту в подальшому будуть проводитися регулярно із залученням представників Державної екологічної інспекції у Львівській області», – зазначила керівник департаменту Олена Олещук.

Нагадуємо, що у квітні - травні в рамках проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та День благоустрою територій населених пунктів (у третю суботу квітня) проводяться заходи з метою забезпечення утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об'єктів загального користування та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення.

Leopolis.news