logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

«Зробили вигляд, що не впізнали його»: У МЗС розповіли деталі затримання українського консула в Росії

17-04-2021 15:511337

«Зробили вигляд, що не впізнали його»: У МЗС розповіли деталі затримання українського консула в Росії
Фото: Громадське

Заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін розповів, що росіяни «зробили вигляд, що не впізнали представника українського консульства Олександра Сосонюка», коли затримували його 16 квітня у Санкт-Петербурзі.

Про це Єнін розповів у коментарі Громадському радіо.

«Вчора ми стикнулися фактично з нападом правоохоронних органів РФ на нашого співробітника. Вони зробили вигляд, що не впізнали представника українського консульства», — зазначив Єнін.

Він зауважив, що російська сторона після вчинення цієї провокації найімовірніше запропонує нашому консулу залишити територію РФ.

«Ми абсолютно не сприймаємо подібний шантаж і практику провокацій, яка стає дедалі грубішою. Обов’язково нашої держави є зробити все можливе для безпеки закордонних дипломатичних установ, навіть якщо йдеться про установи у державі-агресорі. Водночас, якщо російська сторона оголосить нашого співробітника персоною нон-грата, ми будемо змушені так само дієво реагувати на цей провокативний крок з боку РФ», — додав він.

Нагадаємо, у Санкт-Петербурзі напередодні ФСБ затримала українського консула при нібито отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином Росії. Через кілька годин дипломата відпустили. Євгеній Єнін заявив, що затримання консула  — це чергова провокація держави агресора щодо України на фоні військової ескалації вздовж українських кордонів.

«Відповідно до існуючої практики та на основі принципу взаємності українська сторона готує відповідь щодо російських дипломатів», — додав він.

Leopolis.news