logo
28/03
2 ...

На Львівщині літніх людей, рятувальників та прикордонників вакцинуватимуть препаратом Pfizer-BioNTech

19-04-2021 13:45924

На Львівщині літніх людей, рятувальників та прикордонників вакцинуватимуть препаратом Pfizer-BioNTech
Фото: ЛОДА

Вчора, 18 квітня, до Львова прибуло 1170 доз  вакцини  виробництва Pfizer-BioNTech.  Вакцинація проводиться двома мобільними бригадами – Львівського обласного діагностичного центру та 4 МКЛ.  Загалом в Україну прибуло 117 тис. доз цієї вакцини.

Вакцинацію в межах області буде здійснювати бригада діагностичного центру, а по місту працюватиме бригада 4 МКЛ, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Заявлена ефективність - 95%.

«Разом з вакцинами доставили розчин для розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів. Вакциною Pfizer-BioNTech в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників. За кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії у 117 тис. доз. Інтервал між введенням двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech - 21 день», – повідомив регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

Наголошуємо, що записатися на щеплення по залишковій вакцині (у список очікування) можна через:

- Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія»;

- мобільний додаток Порталу Дія (Дія);

- національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19;

- через сімейного лікаря;

- окремий портал МОЗ про вакцинацію - https://vaccination.covid19.gov.ua/ 

Leopolis.news