logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

Минулого тижня ОСББ Львівщини отримали 57 тис. грн компенсації на заходи з енергозбереження

19-04-2021 14:401066

Минулого тижня ОСББ Львівщини отримали 57 тис. грн компенсації на заходи з енергозбереження
Фото: krliman.gov.ua

Минулого тижня восьми ОСББ області, які скористалися програмою  енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» ДУ «Фонд енергоефективності», компенсували 57 тис грн з обласного бюджету на відшкодування частини відсоткової ставки за отриманими кредитами.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Відшкодування здійснили в рамках Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки, згідно з якою вперше в Україні здійснюється підтримка ОСББ при роботі з ДУ «Фонд енергоефективності» на обласному рівні.

«Львівщина є однією з регіонів-лідерів щодо роботи за програмою «Енергодім». Так, станом на сьогодні Фондом енергоефективності схвалено 84 заявки від ОСББ на впровадження енергоощадних заходів»,-  зазначили у департаменті.

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний» на грантовій основі, з обласного бюджету додатково здійснюється відшкодування відсоткової ставки у розмірі 3%-10%.

«Впровадження заходів підвищенням енергоефективності в житловому фонді дозволить покращити та створити комфортні умови проживання, скоротити споживання теплової енергії і в кінцевому результаті зменшити розмір «платіжок» за тепло. Запрошуємо ОСББ брати участь в програмі «Енергодім» ДУ «Фонд енергоефективності» та енергомодернізовувати будівлі»,-  наголосив керівник департаменту Богдан Кейван.

Leopolis.news