logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Ортопеди львівського ОХМАТДИТУ врятували 7-річному хлопчику руку

19-04-2021 16:301090

Ортопеди львівського ОХМАТДИТУ врятували 7-річному хлопчику руку
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

7-річний хлопчик мав пухлину плеча. Остеохондрома збільшувалась разом тим, як зростав маленький пацієнт.

Як повідомляє Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит, саме тому їхні ортопеди прийняли важливе рішення – видаляти велику остеохондрому плеча.

Маленький пацієнт ходив з нею 3 роки. Вперше пухлину кістки у дитини діагностували у 4 рочки, але тоді лікарі прийняли рішення спостерігати, як вона себе поводитиме.

Але остеохондрома хоч і доброякісне утворення, але все ж небезпечне, адже з часом може уражати зони росту кістки, порушувати функцію руки, кровообіг і навіть перероджуватися у злоякісну.

«Складність операції полягала у доступі до пухлини нам треба було обійти великі судини і нерви, максимально зберегти кістку з мінімальною крововтратою, уникнути руйнування м'язів, нервових волокон і зберегти дитині функцію руки. Усе заплановане нам вдалося завдяки злагодженим діям усієї команди», розповіла завідувачка ортопедичним відділенням Злата Кузьо.

Усе пройшло добре, хлопчик на другий день поїхав додому.

Операційна команда - ортопеди-хірурги Олександр Корольков, Злата Кузьо, Оксана Колодій, інтерн Назар Росоловський, анестезіолог - Мар'яна Собко, операційна медсестра - Тетяна Качмарик, анестезистка - Наталя Голинська і молодша медсестра - Світлана Мєскало.

Leopolis.news