logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Студент Франкового вишу здобув перемогу у І Всеукраїнському конкурсі перекладачів китайської мови

19-04-2021 19:471218

Студент Франкового вишу здобув перемогу у І Всеукраїнському конкурсі перекладачів китайської мови

Нещодавно відбувся І Всеукраїнський конкурс перекладачів китайської мови, організований Інститутом сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України, Українською асоціацією китаєзнавців та Уханським університетом.

Переможцем конкурсу став студент-магістрант першого року навчання філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Юрій Шомоді,інформує пресцентр університету.

Загалом заявки на участь у змаганні відіслали понад 40 перекладачів з різних міст України.

 Серед них були як новачки у галузі перекладу, так і більш досвідчені фахівці.

Нагородою за перемогу в конкурсі для Юрія Шомоді стане можливість пройти безоплатне стажування в Уханському університеті, де студент зможе покращити свої знання китайської мови та навички перекладу й розвинути необхідні компетентності, перебуваючи в китайськомовному середовищі.

Конкурс відбувався у три етапи: перший етап передбачав переклад з листа (тематика: наука/політика), другий етап – переклад новинного відеоролика, третій – переклад розмови на тему бізнесу. За словами Юрія, про конкурс він дізнався від своїх викладачів, і вирішив взяти участь, оскільки старається не пропускати жодної події, яка хоч якось пов’язана з китайською мовою.

Leopolis.news