logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Франковий виш співпрацюватиме з арбітражними керуючими та юстицією

20-04-2021 17:37928

Франковий виш співпрацюватиме з арбітражними керуючими та юстицією
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

20 квітня 2021 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Радою арбітражних керуючих Львівської області, Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Львів) та Львівським національним університетом імені Івана Франка.

 

Документ підписали у Музеї історії Університету очільники установ – Ректор ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Мельник, голова Ради арбітражних керуючих Львівської області Мар’ян Чорній та начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Грень, інформує пресцентр університету.

Меморандум передбачає співпрацю з метою обміну інформацією і досвідом в межах відповідних функцій і повноважень сторін, здійснення наукової та освітньої діяльності у сфері відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Задля досягнення мети Меморандуму сторони, зокрема, домовилися взаємодіяти у підготовці спільних наукових монографій, науково-практичних робіт, збірників наукових статей, збірників документів, науково-довідкових видань тощо. Крім того, фахівці установ співпрацюватимуть у питаннях розробки пропозицій і рекомендацій щодо проєктів законів та інших нормативно-правових актів, а також спільних наукових ресурсів, робочих навчальних програм і планів дій у сфері відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Текст Меморандуму передбачає і проведення спільних наукових та практичних конференцій, форумів, семінарів, тренінгів, круглих столів, майстер-класів, вебінарів, а також лекційних і семінарських занять за напрямами, що становлять взаємний інтерес.

Вагомим для розвитку правничої освіти є також низка пунктів Меморандуму, які передбачають співпрацю у справі адаптації навчальних програм і планів до найсучасніших вимог. Зокрема, сторони домовились  про спільну участь у робочих групах із розробки та вдосконалення освітніх програм в контексті вимог та потреб, пов’язаних з вивченням питання становлення та розвитку інституту арбітражних керуючих, відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Водночас важливим пунктом документу є домовленість про вдосконалення організації практичного навчання студентів Львівського університету шляхом впровадження елементів дуальної освіти, що  входить  у програму освітнього процесу. Так, Меморандум передбачає й визначення тематики курсового проєктування, виробничих і переддипломних практик на базі Ради арбітражних керуючих Львівської області та Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Львів) згідно з графіком освітнього процесу та дотриманням вимог чинного законодавства України.

Окремим пунктом прописано також організацію роботи з підвищення кваліфікації та стажування науково-педагогічних працівників Львівського національного університету імені Івана Франка.

Ректор ЛНУ ім. Івана Франка, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник відзначив, що Львівський університет відкритий для співпраці, спрямованої на утвердження в Україні принципів верховенства права, а тому науковці Університету завжди готові допомагати у вдосконаленні законодавства, надавати відповідні рекомендації та фахові висновки.

«Особливо приємно, що започаткована сьогодні співпраця відкриває нові перспективи для здобуття практичного досвіду нашими студентами», – додав також Володимир Петрович, подякувавши колегам за ініціативу налагодження співпраці.

Leopolis.news