logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Названо спеціальності фахового молодшого бакалавра, для вступу на які необхідно проходити творчий конкурс

05-05-2021 09:071180

Названо спеціальності фахового молодшого бакалавра, для вступу на які необхідно проходити творчий конкурс
Фото: Osvita.ua

В Україні опубліковано перелік спеціальностей фахового молодшого бакалавра, для вступу на які треба проходити творчий конкурс.

 

Про це повідомляє Оsvita.ua.

Творчий конкурс при вступі до коледжів

Творчий конкурс – форма вступного випробування для вступу для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, яка передбачає перевірку та оцінювання творчих та/або фізичних здібностей вступника (у тому числі здобутих раніше спеціалізованих здібностей), необхідних для здобуття фахової передвищої освіти.

Як оцінюють результати творчого конкурсу?

Результат творчого конкурсу оцінюють за шкалою, визначеною Умовами прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти та правилами прийому відповідного закладу освіти.

Згідно з Умовами прийому оцінку за творчий конкурс обчислюють як суму отриманих балів за кожний тур конкурсу (турів не може бути більше ніж два). Вступники, які отримали оцінку нижче за мінімально встановлений приймальною комісією бал на одному з них, не допускаються до участі в наступному турі творчого конкурсу та конкурсному відборі на навчання.

При вступі які спеціальності потрібно проходити творчий конкурс?

Вступне випробування у формі творчого конкурсу проходять вступники з базовою загальною середньою освітою та з повною загальною (профільною) середньою освітою при вступі на такі спеціальності:

 Leopolis.news