У Винниках відкрилася виставка львівського художника Володимира Патика

http://leopolis.news/post/42061/u-vynnykah-vidkrylasya-vystavka-lvivskogo-hudojnyka-volodymyra-patyka

05/05/2021

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Володимир Патик народився і виріс на Галичині. Любов митця до рідного краю чітко проглядається в його мальовничому темпераменті, смаку, манері, в його баченні кольору і форми. Теми та сюжети картин Володимира Патика – це втілення рис українського національного характеру.

Виставка триватиме до 14 травня в Історико-краєзнавчому музеї м. Винники за адресою вул. Івасюка, 5.

Довідково. Володимир Йосипович Патик — український живописець, пейзажист, майстер натюрморту. Член Спілки Художників України з 1958 року. У 1996 році Володимиру Йосиповичу надали почесне звання Заслуженого художника України, а у 1999 році присудили Шевченківську премію за серію робіт «Земля Шевченка». З 2006 року він мав звання Народного художника України. Володимир Патик почесний громадянин Львова. 2009 року президент Віктор Ющенко нагородив його орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня за визначний особистий внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва, багаторічну плідну творчу діяльність та високий професіоналізм.

28 серпня 2016 року, один з найвидатніших митців в українському малярстві другої половини XX століття, яскравий представник галицької школи живопису, Володимир Патик відійшов у вічність. Поховали митця  на  Личаківському цвинтарі у Львові.

Leopolis.news