logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Сьогодні – День піхоти

06-05-2022 13:013752

Сьогодні – День піхоти

Сьогодні, 6 травня, в Україні відзначають День піхоти.

 

 

Вітання командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника, Героя України Олександра Сирського:

Свято встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій.

День піхоти відзначають 6 травня, оскільки саме в цей день у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначають релігійне свято – День Юрія Змієборця. Він був одним із покровителів українського війська.

Механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові військові частини становлять основу Сухопутних військ і виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів. Разом із тим, механізовані з'єднання раз з танковими використовуються для оточення і розгрому противника, переслідування та виконання інших завдань.

Leopolis.news