logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

На Львівщині затримали офіцера поліції на хабарі $3 тис. (ФОТО)

06-05-2021 15:421704

На Львівщині затримали офіцера поліції на хабарі $3 тис. (ФОТО)

Служба безпеки України задокументувала корупційні дії старшого дільничого офіцера одного з відділів Нацполіції у Львівській області.

Як інформує Управління СБ України у Львівській області, за даними досудового слідства, поліцейський вимагав від підозрюваного 3 тисячі доларів США за зміну запобіжного заходу та перекваліфікацію статті у кримінальному провадженні, розпочатому за вчинення грабежу поєднаного з насильством.

Правоохоронці затримали фігуранта, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час одержання всієї суми хабара.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Викриття корупційної схеми відбувалося оперативниками УСБУ  спільно зі слідчим ТУ ДБР за процесуального керівництва прокуратури Львівської області.

Як інформує ДБР, за вказані кошти поліцейський обіцяв вплинути на:

  • прокурорів, які підтримують публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у вчиненні грабежу (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 186 КК України);
  • суддю Залізничного районного суду м. Львова, який здійснює судовий розгляд указаного кримінального провадження.

Leopolis.news