logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Єрмак намагався заблокувати зустріч Епіфанія та Блінкена – ЗМІ

06-05-2021 16:261464

Єрмак намагався заблокувати зустріч Епіфанія та Блінкена – ЗМІ
Фото: pomisna.info

Керівник Офісу президента України Володимира Зеленського і член РНБО Андрій Єрмак намагався заблокувати зустріч Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія та державного секретаря США Ентоні Блінкена, який прибув з офіційним візитом до Києва.

Про це повідомляє видання «Релігійна правда» із посиланням на три незалежні один від одного джерела, які так чи інакше пов’язані з підготовкою та самим перебування держсекретаря США в Україні.

Однак зустріч таки відбулась. Як передає сайт ПЦУ, Предстоятель помісної Української Православної Церкви і Державний секретар США взяли участь у церемонії вшанування загиблих українських героїв, поклавши квіти до Стіни пам’яті. Далі глава американської дипломатії відвідав кафедральний Свято-Михайлівський собор.

Особливу увагу під час короткої, з огляду на стислу і насичену програму візиту пана Блінкена, але змістовної зустрічі було приділено питанню становлення Православної Церкви України, важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності.

Як нагадує «Релігійна правда», Єрмак має зв’язки з Росією. Зокрема, за даними програми «Схеми», у нього є російський бізнес-партнер, який володіє банком, де основний акціонер – член партії «Єдина Росія», а в раді директорів був однокурсник президента РФ Володимира Путіна.

У 2001 році в Україні була зареєстрована компанія «Медійна група європейського партнерства», яка спеціалізується на виробництві фільмів. Кілька років тому її бенефіціарами були теперішній помічник президента Андрій Єрмак та громадянин Росії Емануїлов Рахамім Яшаєвич. Андрій Єрмак досі є бізнес-партнером Рахаміма Емануїлова, але в інших компаніях: ЗАТ «Інтерпромфінанс Україна», що займається комерційним консультуванням, та ТОВ «М.Є.П».

Також у серпні 2020 року журналісти Яніна Соколова та Юрій Бутусов звинуватили Єрмака у зриві затримання банди «вагнерівців» – ймовірної операції, яку охрестили «найкращою в історії українських спецслужб». Президент та керівник ОП це заперечили.

Єрмака допитували щодо можливої державної зради. Однак і досі українське суспільство не дізналося, чи була взагалі операція із затримки бойовиків, які збивали українські військові літаки та MH17. Якщо була – то хто її зірвав та чому їх не покарали. А якщо не було – то чому не покарані ті, хто інформаційно підриває авторитет вищого військово-політичного керівництва держави.

Leopolis.news