logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Львові відкрили експозицію християнських реліквій XII-XV століття

06-05-2021 20:143887

У Львові відкрили експозицію християнських реліквій XII-XV століття
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні у музеї-підземеллі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви відкрилась виставка християнських реліквій XII-XV століття «Ars sacra: Подорож у середньовіччя».

 

Про це інформує пресслужба Львівської облради.

Участь у відкритті виставки взяли  Єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, владика Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, голова Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ о.Тарас Михальчук, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, духовенство, громадські діячі, львівські меценати і колекціонери старожитностей.

«Сьогодні ми споглядаємо унікальні християнські реліквії, які подарували львівські колекціонери Гарнізонному храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, який став духовною домівкою для наших воїнів, а тепер і місцем культурних надбань.

Представлені на виставці експонати – це погляд в нашу славну історію, культуру наших предків, збагачуючи і примножуючи яку, ми  зможемо дарувати майбутнім поколінням.
Щиро дякую натхненникам цієї експозиції, опікунам музею-підземелля і служителям Гарнізонного храму за ті добрі справи, які ви робите впродовж багатьох років», – зазначила Ірина Гримак.

«Для нас було важливо зберегти кожен експонат, щоб він залишився тут, у Львові, а не потрапив за кордон . Відтепер кожен львів’янин зможе прийти і оглянути експозицію та збагатитися духовно», – зазначив меценат Юрій Котик.

Виставку можна оглянути за адресою: м.Львів, вул. Театральна, 11; вхід з проспекту Свободи.

Leopolis.news