Валерій Веремчук: Зміни близько. Просто їх треба обрати. 21 липня

http://leopolis.news/post/4215/valeriy-veremchuk-zminy-blyzko-prosto-h-treba-obraty-21-lypnya

16/07/2019

 

Разом із депутатами фракції, активістами ми багато зробили у Львові. За чотири роки – близько 150 проектів у Рясному, Топольній, Левандівці, Сигнівці, Богданівці.

Разом із волонтерами «Народної Самооборони» доставили на Схід сотні тонн допомоги військовим, привезли з Європи майже 2 тисячі ліжок, інших меблів, медичного обладнання у львівські лікарні: військовий госпіталь, «Охматдит», пологові будинки, інфекційну лікарню. Про проблеми не лише чуємо від інших, а бачимо їх і вирішуємо.

Час переносити цей позитивний досвід на законодавчий рівень. Наша велика команда делегує мене у Верховну Раду. І коротко про те, над чим працюватиму в парламенті:

  • Більше повноважень місцевому самоврядуванню;
  • Більше грошей на місця.

«На прикладі своїх колег знаю, що на місцях є ефективні депутати, управлінці. Але, щоб працювати ще краще, потрібно сильніші інструменти дії. Більше грошей у місцевих бюджетах – це оновлена інфраструктура, якісний транспорт і дороги. Поліклініки у кожному мікрорайоні, достатня кількість садочків і шкіл. Інноваційні проекти. Наразі ми встановили сонячні батареї на одній школі, а потрібно на всіх. Гроші на місцях – це якісний рівень життя».

  • Відкриті та прозорі принципи наповнення й витрат бюджету, закупівель;
  • Інтерактивні інформаційні платформи про наповнення й видатки бюджету.

«Гроші люблять чіткий рахунок. Контроль за їхнім використанням можливий лише тоді, коли бюджети прозорі, а інформація є доступною і зрозумілою. Країна – у смартфоні? Розпочнімо з бюджету он-лайн».

  • Послаблення тиску на підприємців «контролерами», система швидкого отримання дозвільних документів;
  • Скорочення погоджувальних процедур для можливості швидко розпочинати роботи.

«Бюрократія гальмує розвиток. Знаю це і як депутат, і як підприємець. Рішення повинні ухвалюватися швидко на місцях, а не проходити десятки кіл погоджень «на верхах». Тоді ремонти стартуватимуть вчасно, підприємці зароблятимуть гроші, а не оббиватимуть кабінети чиновників».

  • Запровадження страхових механізмів у галузях охорони здоров’я та соціального й пенсійного забезпечення, збільшення мінімальної пенсії до 6 тис. гривень

«Чотири роки підтримуємо лікарні, бо не повинні пацієнти лежати в коридорах, жінки – народжувати в некомфортних умовах, а герої війни – не мати тренажерів для реабілітації. Але медицина не може триматися лише на гуманітарній допомозі. Якісна і доступна медицина, високі соціальні стандарти – тут роботи ще не початий край. Навіть 6 тисяч гривень – це справді мінімум, коли пенсіонери почуватимуться більш забезпеченими. Уже проводимо консультування з експертами, щоб реалізувати це».

  • Державна програму розвитку громадського транспорту в Україні.

«Підтримка міст при розширенні, будівництві чи модернізації мереж електротранспорту. Чому Львів замість рідних «Електронів» придбав вживані трамваї з Берліна? Причина – ціна. Наші виробники транспорту мають отримувати пільги від держави, щоб продавати трамваї/автобуси/тролейбуси за доступними для українських міст цінами. Щоб наші громадяни могли їздити як люди».

  • Збільшити фінансування армії до щонайменше 6% ВВП;
  • Розвиток і модернізація українського військового виробництва;
  • Забезпечення військових житлом і соціальними гарантіями

«Тут усе просто. Починав допомагати армії як волонтер, продовжу робити це і в парламенті. Наша перемога – це наша армія».

  • Недопущення реваншу антиукраїнських і проросійських сил;
  • «Ні» перегляду закону про українську мову, про квоти чи скасуванню законів про декомунізацію.

 «Збереження, захист і примноження українського – це питання нашої духовної незалежності. Питання безпеки країни. Бо поки ти в серці – українець, ти захищатимеш інтереси України».

Чому потрібно йти на вибори 

«Я багато спілкуюся з людьми – на вулицях, біля будинків. Є розчарування, є перевтома від політики, виборів, обіцянок. Але є й надія. Люди таки сподіваюся і вірять, що зміни близько. Ось топ-5 причин, чому потрібно прийти на вибори 21 липня:

  • Округ повинен мати дієвого депутата, а не «парашутиста» чи старого політика;
  •  Треба обрати справді народного депутата із сильною командою на місці, яка вже роками працює для людей;
  • Єдиним джерелом влади в Україні є НАРОД. 5 статтю Конституції – в дію;
  • Обдуманий вибір на дільниці або знову барикади і протистояння на вулицях;
  • Це шанс працювати і розвивати, а не чути через 5 років знову, що «люди бідкаються, а влада розводить руками».

Більше про мою програму, біографію, зроблені справи, контакти – на офіційному сайті veremchuk.com.ua.

Leopolis.news