logo
13/04
10/04
02/04
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
2 ...

Біля найгучнішого водоспаду Львівщини облаштували відпочинкову зону

07-05-2021 17:156894

Біля найгучнішого водоспаду Львівщини облаштували відпочинкову зону
Фото: ЛОДА

Біля 5-ти метрового водоспаду Гуркало, що неподалік села Корчин в урочищі «Велика Річка», облаштували відпочинкову зону. Встановили 5 столів та 2 альтанки, де туристи дорогою на гору Парашка можуть перепочити, розвести вогонь у спеціально відведеному місці. Це дозволяє убезпечитися від лісових пожеж.

Про це повідомляє прессужба ЛОДА.

Керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації, Наталя Табака вітає такі визначені локації для відпочинку на природі.

«На території Львівщини є 5 національних парків, - наголошує Наталя Табака. - Окрім «Сколівських Бескидів» у переліку недавно створений національний парк «Королівські Бескиди», а також «Бойківщина», Яворівський нацпарк та «Північне Поділля». Усі вони мають ознаковані шляхи та відпочинкові зони на свіжому повітрі. Тож не засиджуйтесь вдома, травень щедрий на вихідні», - розповіла вона. 

Ознайомитись з мережею піших туристичних шляхів «Сколівських Бескидів» можна на сайті за посиланням. Ви зможете підібрати для себе туристичний шлях та спланувати мандрівку максимально зручно.

За словами Василя Приндака, директора Національного природного парку «Сколівські Бескиди», національні парки - одна з найоптимальніших форм управління, де поєднується і збереження природи, інтереси людей місцевих та приїжджих, а також господарська частина.

«Велику частину нашого парку займає рекреаційна складова, - сказав Василь Приндак. - Це якраз та частина, яка має задовільнити потреби відпочивальників. Цього року ми присвятили їй чимало уваги. Маємо дев’ятнадцять туристичних шляхів та 2 еко стежки. На території нацпарку росте 42 види рідкісних рослин, занесених до Червоної Книги. Та найбільш цікавим, на мою думку, є тваринний світ. Хочу зазначити про програму, яка є досить результативною - репродукція зубра європейського. У 2009-2010 роках ми привезли 11 особин. На сьогоднішній день їх 38. Є, як ми жартуємо, вже багато українських зубрів, що дуже добре пристосовуються до природи».

Leopolis.news