logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Росія відпустила українського політв'язня Чирнія після 7 років колонії

07-05-2021 16:39837

Росія відпустила українського політв'язня Чирнія після 7 років колонії

Після 7 років колонії через незаконний вирок суду за начебто підготовку терактів на території окупованого Росією Криму відпустили на волю українського політв’язня Олексія Чирнія.

 

Про це у Telegram український омбудсмен Людмила Денісова.

За її даними, Олексія незаконно утримували в декількох колоніях суворого режиму на території Росії в Магадані, Москві, Ростові-на-Дону.

У п'ятницю його звільнили з виправної колонії суворого режиму №15, що у місті Батайську Ростовської області.

«Під наглядом озброєної охорони його етапували до російсько-українського кордону для примусової депортації з території Росії, не даючи Олексію поспілкуватися з його матір’ю і батьком, які приїхали його зустрічати з тимчасово окупованого Криму.

Наразі він перетнув українсько-російський кордон і прибув в український пункт пропуску «Мілове» Луганської області.

Окремо висловлюю подяку українським консулам за злагоджену роботу з супроводу нашого громадянина в Україну», – написала Денісова.

 

Як відомо, кримчанина Олексія Чирнія затримали навесні 2014-го російські силовики і судили за обвинуваченнями в організації терактів на півострові разом із українським кінорежисером Олегом Сенцовим, фотографом Геннадієм Афанасьєвим та активістом Олександром Кольченком. Чирній уклав угоду зі слідством і дав свідчення у цій справі, його засудили до семи років позбавлення волі.

Додамо, що Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Leopolis.news