Львів’ян кличуть на відкриття проєкту «Вісь Сковороди»

http://leopolis.news/post/42339/lvivyan-klychut-na-vidkryttya-proektu-vis-skovorody

11/05/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Проєкт «Вісь Сковороди» присвячений акторській та музичній лабораторії з дослідження притчі Сковороди «Убогий жайворонок» та барокових піснеспівів, що були характерні для епохи мандрівного філософа. Важливим завданням творчої майстерні є постановка вистави з однойменною назвою та прокладення гастрольного маршруту із Заходу на Схід України, що й стане ключовим елементом проєкту, отримавши назву осі Сковороди.

Під час зустрічі гості зможуть зануритись в атмосферу бароковості та естетики сковородинівського часу, організатори поділяться деталями проєкту та першого його етапу – кастингу. Гості презентації матимуть нагоду почути бароковий спів та гру на кобзі львівського музиканта та актора Андрія Сілецького. А також долучаться до висадки першого дуба «Сковороди». З музиками спільноти «Дриґ» слухачі матимуть можливість стати безпосередніми учасниками дійства, адже опісля музиканти проведуть майстер-клас з українських народних танців біля молодого дубочка. І головне – презентація стане прекрасною нагодою до частування живим хлібом і словом.

«Вісь Сковороди» – це мандрівна театральна майстерня, яка є спробою дослідження й занурення в культуру епохи бароко. Адже бароковий пласт культури є одним із найвиразніших та найвагоміших в Україні, що творить місток діалогу із Західною Європою. Також майстерня зосереджується на розкритті знакової постаті для української культури Григорія Сковороди крізь театральне дійство, спів та музику.

«ПАВА» (PAWA) - громадська організація, є відкритою театральною платформою для організації мистецьких, освітніх та духовних акцій. Виникла на ґрунті Шкільного театру УКУ, в стінах Українського Католицького Університету у 2020 році. Ключовою ідеєю “ПАВи” є творення сучасного мистецького інтермедіального простору на перетині трьох засадничих векторів: мистецького, освітнього та духовного.

Посилання на подію у Facebook.

Контактна особа: Діана Горбань, 0682217683

Leopolis.news