logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У ЛНУ ім. І. Франка оголосили переможців конкурсу студентських есе «360 слів про Університет»

13-05-2021 20:521195

У ЛНУ ім. І. Франка оголосили переможців конкурсу студентських есе «360 слів про Університет»


Сьогодні, 13 травня, у дистанційному форматі відбулося визначення переможців конкурсу студентських есе «360 слів про Університет», присвяченого 360-річчю Львівського національного університету імені Івана Франка.

Про це повідомляє пресцентр університету.

У конкурсі, який тривав з 9 квітня до 3 травня, взяли участь понад 60 студентів з 8-ми факультетів. До творчого змагання, зокрема, долучилися студенти факультету журналістики, філологічного, філософського, хімічного, юридичного факультетів, факультетів міжнародних відносин, педагогічної освіти та іноземних мов.

Упродовж 10-ти днів члени журі вивчали роботи конкурсантів й уже сьогодні назвали імена трьох переможців. Відповідно до результатів, перше місце виборов студент філософського факультету Дмитро Лесюк – його роботу журі визнало найкращою. Другу сходинку посіла студентка факультету журналістики Зоряна-Надія Гасій. Замикає трійку лідерів студентка факультету міжнародних відносин Софія Басса.

Координатор конкурсу, заступник декана факультету журналістики з наукової і навчально-методичної роботи, доцент кафедри мови засобів масової інформації Андрій Яценко розповідає, що тематична палітра есе виявилася вкрай різноманітною: від історично-філософських наративів до наукової фантастики. Окрім того, за словами Андрія Миколайовича, долучитися до конкурсу захотіли не лише студенти. «Конкурс студентських есе «360 слів про Університет» був вельми резонансним. Навіть у соціальних мережах колишні випускники Університету писали про своє бажання долучитися до нього, аби вкотре вшанувати Alma Mater, висловити свою любов до неї», – зазначає Андрій Яценко.

У творчому змаганні взяли участь 62 представники різних факультетів Університету, до короткого списку потрапило 25 робіт, з яких журі конкурсу вибрало 3-х переможців. Заступник декана наголошує, що всі роботи були цікавими, тож обрати переможців було доволі складно: «Визначальним під час оцінювання конкурсних робіт була оригінальна подача, креативний сюжет, мовностильове оформлення. Але найголовнішим критерієм переможних есе був образ Університету в минулому, теперішньому, майбутньому».

Leopolis.news