logo
20/04
19/04
18/04
2 ...

Колишній працівник суду у Львові сплатить штраф за отримання $3 тис. хабаря

15-05-2021 17:091331

Колишній працівник суду у Львові сплатить штраф за отримання $3 тис. хабаря
Фото: ілюстративне

Галицький районний суд Львова оштрафував на 34 тис. грн колишнього провідного спеціаліста відділу господарського забезпечення Львівського окружного адміністративного суду за вимагання і отримання хабара на суму $3 тис.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 7 травня.

На початку жовтня 2020 року обвинувачений зустрівся зі своїм знайомим, який вироком Галицького районного суду Львова засуджений до покарання у вигляді позбавлення волі. Він пообіцяв своєму знайомому за $3 тис. вплинути на колегію суддів апеляційної інстанції, щоб ті скасували вирок і направили справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Чоловік погодився на таку пропозицію, при цьому подав заяву до правоохоронних органів.
20 листопада 2020 року експрацівник суду отримав хабар на суму $3 тис.

У суді обвинувачений повністю визнав вину та щиро розкаявся.

Крім цього, суд призначив додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах судової влади на два роки.

Ще обвинувачений заплатить 13,3 тис. грн витрат, пов’язаних із проведенням судових експертиз під час досудового розслідування.

Додамо, що 12 лютого колегії суддів Львівського апеляційного суду, на яких мав впливати обвинувачений, було заявлено відвід і їх усунито від розгляду кримінальної справи.

Leopolis.news