logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

У Львові відбувається Форум місцевих депутатів у День Європи в Україні (ФОТО)

15-05-2021 16:321220

У Львові відбувається Форум місцевих депутатів у День Європи в Україні (ФОТО)
Фото: Львівська територіальна організація «Європейської Солідарності»

«Європейська Солідарність» як найбільша та найпотужніша проукраїнська та проєвропейська сила провела Форум місцевих депутатів приурочений до Дня Європи. На подію завітав п’ятий Президент України Петро Порошенко.

Відкрила захід голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, повідомляє Львівська територіальна організація «Європейської Солідарності».

«Саме з величезної кількості осередків, з кожної громади формуємось Ми. Львів – частина великої української та європейської спільноти. Європейські цінності це те, що в наших серцях», – зазначила Ірина Гримак.

Участь у Форумі взяли депутати місцевих рад Львівщини та міста Львова.

«Європейські цінності ми втілюємо в життя, саме на виборах 2020 року ми повернули європейське самоврядування до Львова. Ми здобули абсолютну більшість практично в усіх місцевих радах. Тепер саме ми формуємо міський порядок денний, це величезна відповідальність», – зазначив голова фракції ЄС у Львівській міськраді Петро Адамик.

«Львів – форпост патріотизму і європейського майбутнього. Сьогодні на кожного з нас дивиться вся Україна. Наша місія – це розбудова сильної, соборної і сучасної України. Ці два роки виявились одними з найважчих. У 2014 нам було складно, але ми знали, куди ми рухаємось. Зараз у кожного з нас страх, страх за майбутнє.

Немає альтернативного курсу, який сповідує ЄС, а чинна влада сьогодні робить вигляд, що вона це усвідомила. Ми готові змагатися за кожну позицію, яку відстоювали з 2014 року, ми не дозволимо звернути владі з проєвропейського курсу. Саме завдяки дипломатичним талантам Петра Порошенка ми отримали безвізрвий режим, визнання нас рівноправним партнером, разом ми втілювали європейські практики у життя.

Сьогодні ми знову опинилися на узбіччі. Україна може залишитись європейською провінцією. Ми переживаємо інституційну кризу, це нагадує цирк шапіто. Олігархи за два роки стали лише багатшими.

Порошенко відвойовував українську землю і він єдиний президент, який це робив. Сьогодні ми здаємо наші території. Саме Порошенко відновив українську армію. Ми маємо унікальний досвід державотворення», – наголосила депутатка Верховної Ради Вікторія Сюмар.

«”Нічого про Україну без України” – цей принцип, який сьогодні порушено, має бути повернено. Країна загнана у кризу охорони здоров’я, у нас падають темпи зростання економіки, міжнародні інвестори більше не довіряють нам. Усі недоотримані інвестиції – це втрачені робочі місця. Рівень життя людей катастрофічно падає. Коли ми відстоювали збільшення коштів на паливні субсидії, вони викидали кошти на велике крадівництво. Корупція набирає обертів на найвищому рівні. За часів Зеленського різко скоротився середній клас. Влада намагається підпорядкувати собі Конституційний Суд.

Сьогодні ми повинні об’єднатися і захистити демократію. Бо що більше Зеленський стає схожим на Януковича, то більша загроза перед Україною. ЄС захищає людей, бо ніхто окрім нас їх не захистить. Ми допомагаємо тим, хто потребує допомоги, проштовхуючи Україну до НАТО та ЄС», – звернувся до депутатів лідер ЄС Петро Порошенко.

Leopolis.news