logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

На Львівщині презентували передостанній відеоролик, присвячений Дню музеїв

17-05-2021 19:303922

На Львівщині презентували передостанній відеоролик, присвячений Дню музеїв
Фото: ЛОДА

Сьогодні оприлюднили передостанній відеоролик із серії відео про музеї Львівщини, який присвячений Львівській національній картинній галереї ім. Бориса Возницького.  

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Цей музей – один з найбагатших і найбільших за експозиційною площею в Україні, а його відділи розташовані у різних куточках міста Лева. Тож запрошую не лише до перегляду ролика, а й до відвідин цих неймовірних місць!» - зазначив у своєму дописі у Фейсбуці голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Відео можна переглянути за посиланням - https://www.facebook.com/maks.kozytskyy/posts/3941491849220793 

Початком відкриття галереї вважається 14 лютого 1907 р., коли до галереї привезли колекцію західноєвропейського мистецтва українського цукрового магната з Поділля Івана Яковича, до якої входило понад 400 картин. У галереї представлені твори більше ніж з десяти європейських країн, зокрема, з Нідерландів, Франції, Іспанії, також з країн Далекого Сходу, твори декоративно-ужиткового мистецтва.

Виставки, які експонують в галереї, можна переглянути офіційному сайті галереї - http://lvivgallery.org.ua/exhibitions . Адреса – вул. В. Стефаника, 3, м. Львів.

Нагадаємо, до Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня,  департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА спільно з Радою директорів музеїв Львівщини підготували серію роликів про музеї Львівської області під назвою «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини». Кожний з роликів присвячений різним музеям. Метою проєкту є ознайомлення громадськості із музейною культурою області та промоція відвідування музеїв.

Серію відеороликів можна переглянути на сторінці голови Львівської ОДА Максима Козицького у Фейсбуці.

Leopolis.news