logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Ймовірна відставка трьох міністрів: кого хочуть звільнити та чи є кандидати на заміну

17-05-2021 19:441316

Ймовірна відставка трьох міністрів: кого хочуть звільнити та чи є кандидати на заміну
Фото: kmu.gov.ua

Щонайменше одне позачергове засідання ймовірно проведуть народні депутати цього тижня. На порядку денному - кадрові питання, розглядатимуть відставку очільників трьох відомств: МОЗ, мінінфраструктури та мінекономіки.

 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов записав відеозвернення про свою відставку, в якому назвав спроби усунути його з посади «підкилимними іграми». Представник президента в Конституційному суді, народний депутат Федір Веніславський відповів на запитання в програмі «Сьогодні День» на телеканалі «Україна 24», чи пропонував президент Степанову написати заяву про відставку.

«У мене такої інформації немає. Але я знаю, що сьогодні на фракції («Слуга народу» — ред.) будемо розглядати питання про відставку трьох міністрів і можливі кандидатури на ці посади. Як воно буде розглянуте, я не можу прогнозувати, тому що в партійних дискусіях ще не всі висловилися і немає одностайності з приводу того, яке рішення ухвалювати. Якщо ми почуємо достатньо аргументів, чому цих міністрів потрібно відправити у відставку, думаю, депутати визначаться і фракція проголосує», — сказав він.

Веніславський прокоментував можливі кандидатури на посади міністрів.

«У нас розглядається кілька кандидатур. По-перше, розглядається на посаду міністра охорони здоров'я кандидатура Віктора Ляшка. На пост міністра інфраструктури розглядається кандидатура глави «Укравтодору» пана Кубракова, і на пост міністра економіки — кандидатура глави ДФС Любченка. Але ще раз підкреслю, що це попередні кандидатури. Можливо, будуть інші пропозиції», — сказав він.

Нагадаємо, 14 травня міністр економіки Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій написали заяви про відставку. Також стало відомо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс подання щодо відставки голови МОЗ Максима Степанова.

Leopolis.news