logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

На посаду ректора Лісотехнічного університету претендує троє науковців

18-05-2021 08:551575

На посаду ректора Лісотехнічного університету претендує троє науковців
Фото: oporaua.org

Міністерство освіти і науки України внесло до Національного лісотехнічного університету України для голосування кандидатури претендентів на посаду ректора цього державного вищого навчального закладу. Також МОН перенесло дату виборів ректора з 25 на 28 травня.

 

Отож, очолити НЛТУУ виявили бажання доктор технічних наук, професор Павло Бехта, доктор економічних наук, професор Володимир Загорський, кандидат економічних наук, доцент Володимир Холявка. 

Як вже інформував Leopolis.news, колективу Національного  лісотехнічного  університету України у лютому цього року під час І і ІІ туру виборів ректора НЛТУУ не вдалося обрати керівника свого ВНЗ. Відповідно до чинного законодавства обраною керівником закладу вищої освіти вважається особа, яка набрала більше 50 відсотків голосів осіб, які мають право брати участь у виборах, а в разі проведення другого туру – більше 50 відсотків голосів осіб, які взяли участь у голосуванні.

У першому турі виборів найбільше голосів отримав декан факультету туризму Львівського державного університету фізичної культури Володимир Холявка (28,75%) та директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник (24,56%), які пройшли до наступного етапу виборів. 

За результатами голосування у другому турі В. Холявка отримав підтримку 234 виборців, а Р. Гречаник – 217 голосів «За». 74 виборці проголосували проти обох кандидатів. П’ять бюлетенів виявилися недійсними. Кількість виборців становила 574 особи. 

Відповідно до вимог чинного законодавства кандидат на посаду керівника закладу вищої освіти повинен вільно володіти державною мовою, мати вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менш як 10 років. Кандидат на посаду керівника закладу державної чи комунальної форми власності має бути громадянином України.

Всього у виборах ректора Національного  лісотехнічного  університету України братимуть участь майже 600 виборців, які представляють наукових, науково-педагогічних та інших штатних працівників та студентів, як самого НЛТУУ, так і його трьох коледжів. 

Львівський лісотехнічний інститут (ЛЛТІ) було організовано 15 січня 1945 р. згідно з постановою Кабінету Міністрів УРСР. Постановою Кабінету Міністрів України № 646 від 13 серпня 1993 р. на базі Львівського лісотехнічного інституту ім. Петра Погребняка було створено Український державний лісотехнічний університет (УкрДЛТУ). 6 травня 2005 р. указом Президента України Українському державному лісотехнічному університетові надано статус Національного лісотехнічного університету України.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news