logo
29/03
28/03
2 ...

На Львівщині поліцейські розшукали водія, який напідпитку збив пішохода та втік з місця ДТП

18-05-2021 11:07756

На Львівщині поліцейські розшукали водія, який напідпитку збив пішохода та втік з місця ДТП
Фото: Нацполіції України у Львівській області

Поліцейські розшукали водія, якій втік після наїзду на пішохода. ДТП сталася 17 травня поблизу села Стені на Яворівщині.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як попередньо встановили правоохоронці, 17 травня близько 17.30 на автодорозі неподалік села Стені Яворівського району невідомий водій, керуючи невстановленим автомобілем, скоїв наїзд на пішохода - жителя міста Рудно віком 74 роки та втік з місця події. З важкими травмами чоловік був госпіталізований у реанімаційне відділення однієї з лікарень району. 

До розшуку водія-втікача були задіяні групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб Яворівського районного відділу поліції. Правоохоронці оперативно розшукали зловмисника – ним виявився 60-річний житель Новояворівська. Автомобіль ВАЗ-2106, яким був скоєний наїзд, вилучений на арештмайданчик.

Окрім того, під час медичного освідчення було встановлено, що чоловік керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – у нього в крові було виявлено 1,76 проміле алкоголю.

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Водій затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Leopolis.news