logo
29/03
28/03
2 ...

На Львівщині вчителька змушувала учня з'їсти паперовий літачок та погрожувала відрізати палець

18-05-2021 12:185506

На Львівщині вчителька змушувала учня з'їсти паперовий літачок та погрожувала відрізати палець
Фото: скріншот

Батьки мають намір судитися з вчителькою, яка вже вибачилася і написала заяву про звільнення.

У Львівській області в селі Солонка вчителька в школі змушувала школяра з'їсти паперовий літачок і погрожувала відрізати йому палець ножем.

Як повідомляється в сюжеті програми «Україна Сьогодні» на телеканалі «Україна 24», на уроці інформатики в сьомому класі жінка втратила самоконтроль і накинулася на одного з учнів. Хлопчик так перелякався, що навіть не розповів батькам. Семикласник Владислав Виборнов повідомив, що інцидент стався минулого четверга:

«Коли кинули літачок, я підняв його на парту, а вчителька побачила і подумала, що то я його кинув, і заставила мене його з'їсти. Потім ще побачила, що в мене нема ручки, і сказала, що я зараз кров’ю писатиму і пальці мені відріже. Трохи страшно було».

Однокласники Владислава підтверджують це.

«Вчителька каже: відріж собі пальці і пиши кров’ю. Після чого учень їй сказав: добре. І вчителька пішла до своєї підсобки повертається з ножем… Замахнулася», - каже однокласниця Владислава Ганна Драпінська.

Дівчина першою розповіла все рідним, а її матір написала про це у батьківському чаті, але не зазначила, про чию дитину йдеться.

«Я не знаю, чим він керувався, що не сказав одразу. Можливо, він настільки сильно перелякався. Але коли він почав про те розказувати – очі повні сліз, його трусило. В будь-якому випадку він був у стресі», - розповіла мати Владислава Ганна Виборнова.

Батьки заявили на педагогиню до поліції й до школи навідалися правоохоронці. Вчительку інформатики Надію Волощук запросили до кабінету директора.

«Я дуже хочу вибачитися. Я шкодую насправді за той інцидент, що стався», - заявила Волощук.

Вчителька сказала батькам, мовляв, Владислав її довів до нервового зриву, але від коментарів журналістам відмовилась.

Надія Волощук у цій школі працює лише пів року. Її запросили на роботу, хоча жінка вже на пенсії. Директор характеризує її як досвідчену педагогиню. Після інциденту вона подала заяву на звільнення.

Хоча вчителька перепросила за свій вчинок, батьки Владислава планують позиватися на неї до суду через цькування.

Leopolis.news