logo
19/03
18/03
17/03
16/03
15/03
2 ...

Офіс генпрокурора оскаржив домашній арешт Медведчука: наполягають на триманні під вартою та заставі

18-05-2021 14:301279

Офіс генпрокурора оскаржив домашній арешт Медведчука: наполягають на триманні під вартою та заставі
Фото: bbc.com

Офіс генерального прокурора подав апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про домашній арешт народного депутата (фракція «Опозиційна платформа - За життя») Віктора Медведчука.

 

Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в пресслужбі Офісу генпрокурора.

«Офіс генпрокурора вніс апеляцію на рішення Печерського районного суду про застосування запобіжного заходу до підозрюваного народного депутата у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокурори наполягають на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн», - повідомили в пресслужбі.

Нагадаємо, Медведчук за рішенням суду від 13 травня має перебувати під цілодобовим домашнім арештом.

Як зазначив на засіданні прокурор, кримінальні правопорушення, які інкримінуються Медведчуку, відносяться до особливого тяжких, оскільки передбачають можливість покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як відомо, у лютому РНБО включила Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму. Туди ж потрапив і Тарас Козак з його жінкою. Рішенням РНБО президент також фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують із Медведчуком. Окрім того, арештували частину трубопроводу «Самара - Західний напрямок», в народі відому як «трубу Медведчука». Сам політик причетність до неї спростовував. 

Після цього, у березні, СБУ викликала на допит Медведчука у справі про державну зраду. Слідчі провели допит Медведчука щодо фактів, які фігурують в «плівках Медведчука-Суркова», які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Козаку та Медведчуку. Їм інкримінують статті за державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів. Тим часом у будинку Медведчука і його офісах пройшли обшуки. За даними ЗМІ, охоронці нардепа не дали слідчим вручити йому підозру і запевняли, що його немає.

Голова СБУ Іван Баканов каже, що нардеп Козак зараз перебуває у Росії, а Медведчук - в Україні.

12 травня Медведчук прийшов до генпрокуратури. Йому вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Leopolis.news