logo
19/04
18/04
2 ...

«Львівщина першою в Україні почала перехід на вибірковий спосіб рубок у лісах», — Юрій Холод

18-05-2021 16:091085

«Львівщина першою в Україні почала перехід на вибірковий спосіб рубок у лісах», — Юрій Холод
Фото: facebook/ Юрій Холод

На Львівщині відбулася виїзна нарада щодо проведення вибіркових лісових  рубок та переходу до систем наближеного до природи лісівництва в державному підприємстві «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» в Брюховичах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.  

Посадовець зазначив, що сьогодні Львівщину з робочим візитом відвідав  голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець. окрім того, в нашій області стартують семінари для лісівників щодо проведення вибіркових лісових  рубок

«Хочу наголосити, що на Львівщині  діє Програма розвитку лісового господарства на 2017-2021 роки. І Львівщина чи не єдина область в Україні, яка її щороку фінансує. Загалом на виконання її завдань і заходів із загального фонду обласного бюджету було виділено 24,815 млн гривень. 

Зокрема, у 2020 – це 10,315 млн грн та у 2021 – 2,0 млн грн. Наразі перед нами стоїть кілька важливих завдань. Це - якісне реформування системи обласного КП «Галсільліс», напрацювання нової обласної програми розвитку лісового господарства на 2022-2027 роки, внесення наших вже напрацьованих змін щодо вибіркових рубок до чинного законодавства України. А також повне ламання стереотипів про необхідність суцільних рубок і перехід на наближене до природи лісівництво», - повідомив Юрій Холод.

Посадовець також відзначив, що вибіркові рубки є дорожчі від суцільних на щонайменше 30-40%, однак вони є більш екологічні, зберігають різновікові мішані ліси, які є природними й властивими для нашого регіону. Така система рубок застосовується у всьому цивілізованому світі.

Leopolis.news