logo
18/03
2 ...

У Львові з'являться «віденські» трамвайні зупинки: подробиці

18-05-2021 20:08971

У Львові з'являться «віденські» трамвайні зупинки: подробиці
Фото: скріншот з відео Андрія Білого

У Львові на вулиці Богдана Хмельницького облаштовують «віденські» зупинки – коли частину проїжджої частини піднімають у межах зупинки трамваю. 

 

Про це  розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, передає Tvoemisto.tv.

За його словами, вперше такі зупинки почали облаштовувати у Відні через проблему з вільним простором. Там вирішили дорожнє полотно робити посадковою платформою.

«Для цього велосмуга піднімається на платформі у межах зупинки. І тоді зручно з неї заходити в транспортний засіб. А поки люди очікують на транспортний засіб, вони стоять у спеціальному павільйоні», – каже чиновник.

Це вперше у Львові, під час реконструкції вулиці Богдана Хмельницького, з’явилися такі зупинки.

Мінрегіон раніше планував унормувати будівництво підвищених трамвайних зупинок в Україні. 

Нагадаємо, вулицю Богдана Хмельницького закрили на ремонт у травні 2020 року. На початку жовтня для проїзду відкрили частину цієї вулиці, від Опришківської до Липинського.

Проєкт реконструкції вулиці виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». За проєктом на вулиці з’являться велосмуги та нове озеленення, а на ключових перехрестях, де авто найчастіше стоять у заторі, реорганізують рух.

Проїжджу частину вулиці залишать асфальтованою. Вона матиме дві смуги руху по 3,5 м кожна. Третя епізодична смуга з’являтиметься перед перехрестями. Саму вісь вулиці змістять таким чином, аби тротуари з обох боків були приблизно однаковими. На широких тротуарах облаштують невеликі громадські простори з лавками, велостійками та парковим освітленням. Уздовж вулиці у міждеревному просторі облаштують кишені для паркування, які замостять бруківкою. Детальніше про проєкт реконструкції вулиці Богдана Хмельницького читайте за посиланням.

Роботи на вулиці виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» за 175,4 млн грн.

Leopolis.news