logo
16/04
15/04
2 ...

Апеляцію на домашній арешт Медведчука суд розгляне 21 травня

18-05-2021 19:061416

Апеляцію на домашній арешт Медведчука суд розгляне 21 травня
Фото: hromadske.ua

Київський апеляційний суд призначив розгляд апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука на 12:00 п'ятниці, 21 травня. 

Про це УНН повідомили у пресслужбі суду.

«Київський апеляційний суд призначив дату судового розгляду апеляційних скарг у кримінальному провадженні стосовно народного депутата України IX скликання, члена політичної партії «Опозиційна платформа – за життя». Розгляд апеляційних скарг, поданих на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 13 травня 2021 року про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту стосовно підозрюваного М., призначено на 21 травня 2021 року (12 год. 00 хв)», - йдеться у повідомленні.

Уже визначено й склад суду: суддя-доповідач В.М. Лашевич, судді Росік Т.В., Ященко М.А.

Медведчук за рішенням суду від 13 травня має перебувати під цілодобовим домашнім арештом.

Як зазначив на засіданні прокурор, кримінальні правопорушення, які інкримінуються Медведчуку, відносяться до особливого тяжких, оскільки передбачають можливість покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як відомо, у лютому РНБО включила Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму. Туди ж потрапив і Тарас Козак з його жінкою. Рішенням РНБО президент також фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують із Медведчуком. Окрім того, арештували частину трубопроводу «Самара - Західний напрямок», в народі відому як «трубу Медведчука». Сам політик причетність до неї спростовував. 

Після цього, у березні, СБУ викликала на допит Медведчука у справі про державну зраду. Слідчі провели допит Медведчука щодо фактів, які фігурують в «плівках Медведчука-Суркова», які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Козаку та Медведчуку. Їм інкримінують статті за державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів. Тим часом у будинку Медведчука і його офісах пройшли обшуки. За даними ЗМІ, охоронці нардепа не дали слідчим вручити йому підозру і запевняли, що його немає.

Голова СБУ Іван Баканов каже, що нардеп Козак зараз перебуває у Росії, а Медведчук - в Україні.

12 травня Медведчук прийшов до генпрокуратури. Йому вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Leopolis.news