logo
18/03
2 ...

У Львові сьогодні виявили гранату та застарілу мінометну міну

18-05-2021 20:40938

У Львові сьогодні виявили гранату та застарілу мінометну міну

В міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення повідомили, що сьогодні у Львові виявили сучасну гранату Ф-1 та мінометну міну часів Другої світової війни.

Як інформує пресслужба ЛМР, близько 15:00 на території Львівського локомотиворемонтного заводу на вул. Залізничній, 1А виявлено сучасну гранату Ф-1. Гранату вилучили працівники вибухотехнічного управління ГУ НП у Львівській області.

Також сьогодні близько 15.55 год. на території Національного університету «Львівська політехніка» на вул. С. Бандери, 12 виявлено мінометну міну часів Другої світової війни. Місце події огородили та виставили охорону. Подали заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого вибухового предмету.

Львівська міська рада нагадує, що в разі виявлення боєприпасів чи предметів, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно:

- негайно припинити всі роботи в районі виявлення вибухонебезпечних предметів (ВНП);

- за можливістю, попередити про підозрілий предмет осіб, які знаходяться поруч;

- позначити місце перебування предмета, а при можливості огородити його (для огорожі можна використовувати різні підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки матерії тощо);

- негайно повідомити про знахідку чергові служби МНС та МВС за номерами 101,102 (повідомлення робити не поспішаючи, чітко, із зазначенням точної адреси (орієнтирів) місця знаходження ВНП);

- не палити, не користуватись запальничками, іншими джерелами відкритого вогню та предметами, що можуть його утворювати;

- не торкатись підозрілого предмету;

- у жодному разі не намагатися переміщувати вибуховий пристрій (підозрілий предмет) або змінювати його положення;

- очікувати на безпечній відстані від місця знаходження ВНП або предмета, схожого на нього, представників органів місцевої влади, МНС, МВС, при цьому здійснюючи заходи щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей.

Категорично заборонено розбирати боєприпаси, кидати їх у вогонь або самостійно переносити чи транспортувати. 

Leopolis.news