logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Львові відновлюють два дитячі садочки (ФОТО)

18-07-2019 20:39861

У Львові відновлюють два дитячі садочки (ФОТО)

У Львові відновлюють колишні садочки на вул. Чижевського, 43 та вул. Олесницького, 2, там тривають ремонтні роботи.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Зараз у садочках на вул. Олесницького і вул. Чижевського проводяться ремонтні роботи. Це були території колишніх закладів дошкільної освіти, які колись були перепрофільовані під заклади позашкільної освіти. Плануємо, що до кінця жовтня ми завершимо ремонт і вже з листопада сюди підуть діти. Зробимо оголошення для батьків, що вони можуть дореєструвати своїх дітей у ці два садочки», – сказала начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

У будівлі на вул. Олесницького, 2 планують відкрити 4 групи для дітей. Кошторисна вартість цього об’єкта – 1,2 млн грн.

«Ми проводимо у цьому садочку капітальний ремонт приміщення, бо довший час воно не функціонувало. Станом на зараз залишилось близько 40% невиконаних робіт. Тут буде працювати 4 групи для дітей молодшого і середнього віку. Ми розраховуємо, що тут буде навчатись понад 100 дітей. Плануємо, що до кінця жовтня ми повністю завершимо тут роботи і з листопада він почне працювати. Це філія діючого садочка № 2», —–розповіла заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

У будівлі на вулиці Чижевського, 43 до 1993 року функціонував дошкільний навчальний заклад. У 90-х роках у зв’язку із малою народжуваністю не було потреби функціонування садка, тому було прийнято рішення щодо відкриття позашкільного навчального закладу із спортивного орієнтування. З 2015 року будівля взагалі не функціонувала через аварійний стан даху та перекриття. Після завершення ремонтних робіт у цьому садку матимуть змогу навчатись близько 60 вихованців.

«Відкривши ці два садочки ми на 85% вирішимо проблему із забезпеченням місцями дітей у дошкільних закладах освіти у районі Левандівки, адже саме тут зараз спостерігається найкритичніша ситуація. Загалом до кінця 2019 року ми відкриємо 14 додаткових груп у дошкільних навчальних закладах», – додала Галина Слічна.

Окрім цих садочків, у Львові проводять роботи у: ЗДО № 111 (5 груп), ЗДО № 22 (2 групи), ЗДО № 102 (7 груп), ЗДО № 96 (4 групи), ЗДО № 97 (4 групи), які планується відкрити наприкінці 2020 року.

Фото: ЛМР

Leopolis.news