logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Іван Собко привітав переможців конкурсу «Благодійна Львівщина»

11-06-2021 19:314448

Іван Собко привітав переможців конкурсу «Благодійна Львівщина»

10 червня у приміщенні »Центру ділового партнерства» відбулася церемонія нагородження переможців регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина 2020», який проводиться в межах щорічного Національного конкурсу «Благодійна Україна».

На конкурсі нагороджують найкращих в області благодійників, меценатів та волонтерів, їхні організації, колективи, установи, які реалізували значні благодійні проєкти, інформує пресслужба ЛОДА.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко привітав переможців конкурсу та вручив нагороди.

«Благодійність - це почесно, сильно і круто! Неможливо бути благодійником без почуття любові й вміння «віддати» частинку цієї любові іншим! «Світ не без добрих людей» - ця фраза про вас! Про те, що інколи в нас опускаються руки і понад усе на світі нам потрібні підтримка і допомога. Ми дякуємо вам за вашу працю, за те, що ваше серце завжди відкрите до добрих справ. Влада ж є для того, щоб сприяти і щоб чути. Недоліки в роботі влади завжди допомагають виправляти, особливо на Львівщині, високоосвічене громадянське суспільство, церква, волонтери та благодійники! Дякуємо за те, що підставляєте плече! Творити добро – це почесно!», - сказав у своєму вітальному слові Іван Собко.

У Львові провели нагородження у 5-ти номінаціях. Метою конкурсу є розвиток соціально орієнтованого благодійництва в Україні, поліпшення якості комунікацій між благодійниками та отримувачами допомоги, розширення можливостей для їхнього діалогу.

Завдання конкурсу:

  • популяризація благодійництва у його різноманітних формах, як прикладу роботи з громадою і шляху розв'язання суспільних проблем;
  • відзначення найкращих благодійників і благодійних проєктів та акцій реалізованих в Україні протягом поточного року;
  • інформування суспільства про найкращі практики благодійної діяльності, популяризація та заохочення до благодійності.

«Конкурс «Благодійна Україна» відбувається вчотирнадцяте. Це єдиний в Україні конкурс по відзначенню благодійників, волонтерів, соціально відповідального бізнесу. Організатором є Асоціація благодійників України. Цього року було 1163 заявки на участь конкурсі. Заявки розглядає експертна рада у Києві, а в регіонах проводять відзначення переможців», - розповів Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України.

Він також зазначив, що проводили нагородження у номінації, яка стимулює дитячу благодійність, «Добро починається з тебе» (номінанти – школи, молодіжні організації), нагороджували у номінаціях «Благодійність неурядового сектору» (громадські організації, об’єднання), «Місцева благодійність» та «Регіональна благодійність» - номінації, у яких відзначають місцеві фонди та волонтери).

Переможці отримують статуетку бурштинового ангела – доброчинного «Оскара» України, дипломи та відзнаки. 

 

Leopolis.news