logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Ухилення від сплати ПДВ на 2,7 млрд грн: ДФС проводить обшуки у «Нафтогаз України»

11-06-2021 17:312104

Ухилення від сплати ПДВ на 2,7 млрд грн: ДФС проводить обшуки у «Нафтогаз України»

Державна фіскальна служба України продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ймовірного ухилення службових осіб АТ НАК «Нафтогаз України» від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн.

Наразі ДФС проводить ряд обшуків у приміщеннях згаданої компанії, інформує пресслужба ДФС України.

Починаючи з жовтня 2015 року по теперішній час, службові особи АТ НАК «Нафтогаз України» не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного у ВАТ «Газпром» (Російська Федерація), внаслідок чого до державного бюджету не надійшло 2,7 млрд грн ПДВ.

Підприємства-виробники теплової енергії фактично споживають газ, що знаходиться у газотранспортній системі України, однак АТ НАК “Нафтогаз України” не оформляє документи щодо постачання газу та не підписує відповідних актів прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ фактично не постачається, а надається послуга балансування газу в ГТС, внаслідок чого операції з постачання газу документально не оформлюються.

Разом з тим за період розслідування співробітники Державної фіскальної служби зібрали достатньо доказів, які можуть говорити про факт ухилення від сплати податків. Здобуто докази, що службові особи НАК Нафтогаз України не подавали до Енергетичної митниці ДФС повного пакету документів, на підставі якого Митний орган України міг би провести митне очищення природного газу.

При цьому, в ході досудового розслідування буде надано правову оцінку діям як службових осіб АТ НАК «Нафтогаз України» так і Енергетичної митниці ДФС.

Остаточна сума завданих державі збитків буде встановлена у ході судово-економічної експертизи.

Слідство триває. 

Leopolis.news