Кредобанк впровадив стандарт SWIFT GPI для міжнародних переказів

http://leopolis.news/post/44360/kredobank-vprovadyv-standart-swift-gpi--dlya-mijnarodnyh-perekaziv

15/06/2021

Новий стандарт дозволяє прискорити зарахування коштів  одержувачу, відстежувати кожен платіж у реальному часі, мінімізувати помилки при переказах та зупиняти підозрілі платежі, інформує пресслужба банку.

Перевагами стандарту SWIFT GPI є:
•    Відстеження міжнародних переказів у реальному часі завдяки унікальному ідентифікатору кожного переказу;
•    Швидке зарахування коштів на рахунок одержувача (протягом 24 годин або протягом 5 хвилин, якщо всі дані переказу вказано коректно);
•    Прозоре відображення всіх комісій за платіж та можливість їхньої перевірки у будь-який час;
•    Можливість зупинити шахрайський або дубльований платіж на будь-якому етапі завдяки функції Stop&Recall;
•    Можливість надсилання розширеної супровідної інформації до платежу;
•    Покращена взаємодія між банками-кореспондентами та банками-учасниками стандарту. 

«Завдяки приєднання Кредобанку до стандарту SWIFT GPI клієнти банку можуть значно швидше отримати або відправити міжнародний переказ, а також звести до мінімуму ризик помилок у таких переказах. Новий стандарт вже 2 роки використовує наш акціонер – PKO Bank Polski, а Кредобанк став одним із небагатьох українських банків, що долучилися до цього глобального сервісу», – говорить директор Центру розрахунків АТ «Кредобанк» Андрій Тимчишин.

SWIFT GPI (Global Payment Innovation) – новий стандарт міжнародних платежів, впроваджений платіжною системою SWIFT у 2017 році. Сьогодні його використовують понад 4000 фінансових установ в усьому світі, які можуть відстежувати в реальному часі платежі до будь-якого з 11000 банків-учасників системи SWIFT.

У квітні 2021 року Кредобанк пришвидшив отримання переказів на рахунки за системою SWIFT з Польщі. Перекази на рахунки фізичних осіб у банку в іноземній валюті, здійснені з рахунків у банку PKO Bank Polski, зараховуються автоматично протягом 5 хвилин за умови вказання коректних реквізитів отримувача.

Leopolis.news