logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Медведчук поскаржився на Україну до ЄСПЛ

15-06-2021 13:081681

Медведчук поскаржився на Україну до ЄСПЛ

Народний депутат України від ОПЗЖ, кум Путіна Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на «незаконні дії української влади».

Про це повідомив соратник Медведчука Ренат Кузьмін.

На думку Кузьміна, «справу можуть розглянути в пріоритетному порядку, значить – рішення довго чекати не доведеться».

До свого повідомлення нардеп додав фото формуляра заяви до ЄСПЛ, а також квитанцію за відправлену в Страсбург кореспонденцію.

Як відомо,11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку оголосили про підозру. Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 ККУ).

У СБУ заявили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.

Йдеться про замах на розграбування національних ресурсів у Криму. Також проросійський нардеп начебто передавав інформацію Росії про розташування підрозділи ЗСУ.

Медведчуку обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

21 травня суд розглянув дві апеляції на запобіжний захід: від слідчих прокурорів і від адвокатів Медведчука. Слідчі просили ув'язнити Медведчука, а захисники – пом'якшити запобіжний.

Обидва звернення відхилили, а запобіжний для Медведчука залишився тим, що і раніше.

Leopolis.news