logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Щомісяця збували до $50 тис.: СБУ накрила банду фальшивомонетників

16-06-2021 14:462513

Щомісяця збували до $50 тис.: СБУ накрила банду фальшивомонетників

У Сумській області СБУ викрила угруповання, яке організувало збут підробленої іноземної валюти.

 

Як інформує пресцентр СБУ, зловмисники «продавали» фальшиві 100-доларові банкноти за 45% від номінальної вартості. Щомісячно вони збували до $50 тис. 

За попередніми даними, фігуранти налагодили схему у різних регіонах України. Організаторами були семеро мешканців Сумщини, більшість з яких з кримінальним минулим. 

Фальшиві банкноти вони збували через особисті зв’язки, у тому числі в обмінних пунктах. 

Встановлено, що підробки не ідентифікуються як фальшивки пристроями для перевірки банкнотів. 

Оперативники СБУ задокументували, що угруповання діяло майже пів року, а щомісячний обсяг реалізованих підроблених банкнот становив приблизно 50 тисяч доларів США. 

Правоохоронці затримали одного з організаторів незаконної схеми за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергової реалізації майже 35 тисяч підроблених доларів США. 

Також у ході санкціонованих обшуків за місцем проживання у фігурантів вилучили     травматичну зброю без дозвільних документів, 400 бойових набоїв.  

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання. 

Тривають слідчі дії щодо встановлення та блокування джерел надходження підробленої валюти. 

Заходи із викриття незаконної діяльності проводили співробітники Управління Служби безпеки України у Сумській області спільно зі слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Сумській області під процесуальним керівництвом Окружної прокуратури міста Суми. 

Leopolis.news