logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

У «Шегинях» у водія рейсового автобуса вилучили контрабандну техніку на чверть мільйона гривень (ФОТО)

16-06-2021 16:582644

У «Шегинях» у водія рейсового автобуса вилучили контрабандну техніку на чверть мільйона гривень (ФОТО)
Фото: Галицька митниця Держмитслужби

Працівники Галицької митниці вилучили у водія рейсового автобусу незадекларований товар вартість близько чверть мільйона гривень.

Як повідомляє Галицька митниця, 15 червня громадянин України як водій рейсового автобуса прибув з Республіки Польщі в пункт пропуску «Шегині - Медика» смугою руху «червоний коридор». До митного контролю подав декларацію, в якій заявив про відсутність у нього будь-яких товарів та предметів.

Однак під час огляду транспортного засобу в багажному відділенні автобуса було виявлено незадекларований за встановленою формою товар, а саме: навушники, телефони, квадрокоптери, ноутбуки, стабілізатори для камер. Загалом 16 предметів. Усі нові, в упаковках виробника. У поясненні водій зазначив, що цей товар йому передали в Польщі та попросили віддати в м. Вінниці. Про кількість і вартість товару він не знав, знав лише, що там «якась електроніка».

Таким чином, громадянин України не заявив за встановленою формою точних відомостей про товар, а саме про його наявність та кількість.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 МКУ. Товар вилучено, справу скерують до суду.

Leopolis.news