logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Львівська поетеса Наталія Калиновська продовжує нагороджувати переможців першого Всеукраїнського літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово»

17-06-2021 09:295238

Львівська поетеса Наталія Калиновська продовжує нагороджувати переможців першого Всеукраїнського літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово»

У читальній залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» у рамках мистецького проекту «Політехніка лірична» відбулось нагородження переможців першого Всеукраїнського літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово». Відзнаки отримала група учнів Львівської академічної гімназії, які свої творчі роботи подали на оцінювання журі та отримали високу оцінку.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що у Львові завершився і підбито підсумки першого Всеукраїнського літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово». Його за підтримки літературної платформи «Кабінет молодого автора» НСПУ, ЦБС для дорослих м. Львова та Бібліотеки на Городоцькій у трьох номінаціях: «Поезія», «Мала проза» та «Публіцистика» організувала і провела Наталія Калиновська – відома львівська поетеса, лавреатка всеукраїнських і міжнародних літературно-мистецьких конкурсів, членкиня Національної спілки письменників України, Української асоціації письменників, голова Львівського осередку ВО «Письменники Бойківщини», Заслужена діячка естрадного мистецтва України, громадська діячка, викладачка кафедри ММП «Львівська політехніка».

Дипломи та відзнаки конкурсу мають власний логотип, дизайн яких розробила завідувачка бібліотеки на Городоцькій Надія Яворська.

За словами керівника проекту Наталії Калиновської, на конкурс надійшло понад 200 учнівських робіт з різних областей України, у тому числі й від вихованців Львівської академічної гімназії.. Їх оцінювало професійне журі, у складі якого були журналісти, письменники та інші фахівці. 

«Головна мета конкурсу, – зазначила Наталія Калиновська, – розкрити дитячі таланти та переконати їх у тому, що кожен із них має потенціал. І цього було досягнуто. Організатори не лише оцінюють, нагороджують учасників дипломами, відзнаками, книгами сучасних українських письменників, але й намагаються просувати їхні подальші творчі доробки».

У церемонії вручення нагород взяли участь Володимир Залуцький – керівник відділу молодіжної політики та питань соціального розвитку Національного університету «Львівська політехніка», завідувачка художнього відділу бібліотеки Людмила Найда, членкиня НСПУ, поетеса Ліліана Косановська, викладач Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного, учасник АТО, поет, лавреат обласної премії ім. Маркіяна Шашкевича Володимир Тимчук та інші.

Урочисто Наталія Калиновська вручала нагороди учням-переможцям творчого конкурсу, в інших установах Львова. Спеціальні Дипломи та подарунки юним талантам вона надіслала в Київську, Харківську, Херсонську, Тернопільську області. Поїхали відзнаки також на інші терени України. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news