logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Міськрада розширила ваучерну підтримку підприємствам на розвиток та енергозбереження

17-06-2021 15:131098

Міськрада розширила ваучерну підтримку підприємствам на розвиток та енергозбереження
Фото: інформаційний портал депутатів ЛМР

Сьогодні, 17 червня, на засіданні сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу, що передбачає запровадження надання маркетингових ваучерів підприємствам на розвиток та енергозбереження.

За відповідну ухвалу з правками проголосувало 49 депутатів, інформує пресслужба ЛМР.

«Відповідно, ми зможемо надавати ваучери не тільки підприємцям на виставкові заходи, а й на енергозбереження та розвиток», – розповіла директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич,.

«Раніше механізм передбачав автоматичне надання ваучера вужчій кількості підприємців, які відповідали. Не було складової відбору. Зараз ми розширили категорії підприємців, які можуть звертатись, а також природу самих ваучерів. Тепер можна брати ваучери не лише на виставкові заходи, а й на консалтингові і розвиткові речі.

Для того, щоб відбір справді був об’єктивним і максимально прозорим, дуже важливо, щоб до цього долучалась також комісія підприємництва», – акцентувала радниця міського голови Вікторія Довжик.

Як уточнив інформаційний портал депутатів, ваучери надаються на такі цілі:

  • Маркетингові ваучери на розвиток:
  • Створення, оновлення, адміністрування сайтів.
  • Брендинг та просування продукції.
  • Консультаційні послуги із визначення напрямків розвитку бізнесу, стратегічного, маркетингового та операційного планування.
  • Проведення досліджень та розробок, спрямованих на підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності бізнесу.
  • Підготовка експортної і маркетингової стратегії та стратегії розвитку.
  • Сертифікації продукції для виходу її на міжнародні ринки.

Депутат, член комісії підприємництва Олекса Возняк запропонував правку щодо складу конкурсної комісії.

«Раніше чиновники департаменту економічного розвитку проводили відбір самостійно, то тепер цим займатиметься спеціальна комісія. Уже є підприємці,  які готові податись на цей конкурс».

Депутатка Львівської міської ради Вікторія Довжик пояснила, що раніше механізм передбачав автоматичне надання ваучера вужчій категорії підприємців, тобто не було складової відбору.

«Зараз ми розширили категорії підприємців, які можуть звертатись за допомогою. Тепер можна брати ваучери не тільки на виставково-ярмаркові заходи, а й на різні консалтингові, розвиткові речі. Тому з’являється елемент відбору. Відтак повинна працювати конкурсна комісія».

Маркетингові ваучери на розвиток та маркетингові ваучери на виставково-ярмаркові заходи в Україні та за кордоном, торгові місії:

  • Для юридичних осіб – 50 відсотків від вартості витрат відповідно до договорів з надавачем послуг, але не більше 50 тис. грн.
  • Для фізичних осіб-підприємців – 50 відсотків від вартості витрат відповідно до договорів з надавачем послуг, але не більше 25 тис. грн. 

 Ваучери на енергозбереження:

  • 50 відсотків від вартості витрат, відповідно до договорів з надавачами послуг, але не більше 100,0 тис. грн.
  • Суб’єкт підприємницької діяльності впродовж року може подати на конкурс заявки на отримання різних видів ваучерів, при цьому загальна сума співфінансування не повинна перевищувати передбачений граничний розмір ваучера.

Leopolis.news