logo
23/04
22/04
2 ...

Представники вугільних регіонів України перебувають з робочим візитом на Львівщині

17-06-2021 15:57987

Представники вугільних регіонів України перебувають з робочим візитом на Львівщині
Фото: ЛОДА

Упродовж двох днів, 16-18 червня, з робочою поїздкою на Львівщині перебуває делегація керівників органів місцевого самоврядування та держадміністрацій вугільних регіонів Донецької, Луганської та Волинської областей.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Вони прибули в межах програми «Змінимо країну разом», яку реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна».

Сьогодні ж представники делегації зустрілись з заступником голови Львівської ОДА Іваном Собком, керівником департаменту економічної політики облдержадміністрації Степаном Куйбідою та виконавчим директором Асоціації «Єврорегіон Карпати -  Україна» Галиною Литвин.

Зокрема, Іван Собко ознайомив гостей з кращими підходами Львівщини з підтримки регіонального розвитку. Він зупинився на питаннях фінансування обласних програм, проєктах місцевих ініціатив тощо.

Зокрема, як йшлося під час зустрічі, цьогоріч всі обласні цільові програми адаптовували під Стратегію розвитку Львівської області до 2027 року, також передбачалось співфінансування програм.

Підтримка реалізовувалась через Конкурс мікропроєктів, проєкти регіонального розвитку, реалізацію стратегічних проєктів тощо. Окрім цього фінансовий ресурс скеровувався на програми у напрямку соціального захисту, заходи з енергоефективності,  утримання автомобільних доріг тощо.

Як зазначив Іван Собко зокрема на цілі соціального захисту, підтримку учасників АТО, соціально незахищених категорій  скеровується значна частина бюджетних коштів.

В області працюють і галузеві програми, складовою яких є підтримка бізнесу.

У межах візиту делегація ознайомиться з кращими практиками реалізації проєктів у сферах медицини та житлово-комунального господарства у Жовкві, Червонограді та Сокалі.

Leopolis.news