logo
15/04
04/04
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
2 ...

Сокільники: нова скандальна багатоквартирна забудова в злітно-посадковій зоні аеропорту

17-06-2021 16:3015951

Сокільники: нова скандальна багатоквартирна забудова в злітно-посадковій зоні аеропорту

Черговий будівельний конфлікт назріває у Сокільниках. На вулиці Спортивній не за горами зведення багатоповерхівок. Це стосується також і мешканців вул. Львівська, Шевченка, Нова.

 

Нещодавно активістам ГО «Зручна громада» стало відомо, що у результаті затвердження детального плану території 30.12.2020 за заявою секретаря Сокільницької сільської ради Святого Володимира Михайловича він сам та частина власників суміжних земельних ділянок з однаковою датою у лютому 2021 року змінили цільове призначення власних земельних ділянок з сільськогосподарського призначення на БУДІВНИЦТВО І ОБСЛУГОВУВАННЯ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ на вулиці Спортивній в Сокільниках.

«Все було б нічого, якби дане рішення не суперечило генплану, якби ці земельні ділянки не знаходились у шумовій зоні аеропорту і над ними не було злітно-посадкової смуги і безпосередньо інтенсивно не літали літаки», - коментує таке рішення керівниця ГО «Зручна громада» Уляна Солонюк. І додає: «Чи хтось з мешканців прилеглих вулиць знає про майбутнє будівництво?

Адже вкотре місцева влада пробиває «дно», з кожним новим протиправним рішенням відчуває свою безкарність і вседозволеність. Виникає риторичне запитання, хто з високопосадовців районного, обласного чи національно рівня дає таку впевненість чиновникам Сокільницької сільської ради в тому, що вони можуть творити далі незаконні дії і не будуть за це покарані згідно із чинним законодавством України?».

Небайдужі мешканці Сокільників вже звертаються до Державного бюро розслідувань, Управління СБ України у Львівській області, Національної поліції України, НАБУ та Державної авіаційної службу України з вимогою вжити усіх необхідних заходів для з'ясування обставин даної справи, кваліфікувати дії усіх причетних до даної справи посадових осіб та притягнути винних до відповідальності.

Зі свого боку ми наводимо фото- і відеодокази у даній справі. Як видно на одному із зображень, вже готовий проект багатоквартирних будинків на даній ділянці.

ГО «Зручна громада» нагадує: скандали із забудовами просто-таки переслідують останнім часом Сокільники.

«Вчора це сталось на Успенській (детально ТУТ) , сьогодні на Спортивній, а завтра це обов'язково станеться біля кожного з нас, якщо мешканці не будуть стояти на сторожі власних законних інтересів. Не перестаємо повторювати, що в чиновників Сокільницької сільської ради #НічогоСвятого», - кажуть у ГО «Зручна громада».

Нагадаємо, ще один гучний скандал триває в урочищі Кадім. Згідно із генпланом села, у кварталі в тому місці виділено ділянки для ветеранів АТО/ООС, вони позначено як «резервні території садибної забудови». Тобто тут можна будувати лише приватні будинки або котеджі. Відповідно, наміри забудовника – однієї з організацій корпорації Карпатбуд, які, очевидно, знайшли порозуміння з місцевою владою, спорудити на цій території дві багатоповерхівки на 13 під’їздів та 200 квартир, викликали нерозуміння та супротив у громади. Щодо цієї планованої забудови в урочищі Кадім, нещодавно Львівський Окружний Адміністративний суд ухвалив призупинити дію містобудівних умов. Ухвала суду – заборонити сільській раді та ТОВ Перспектива Девелопмент (вона є одною з організацій корпорації Карпатбуд) будь-які дії щодо цих містобудівних умов.

Офіційно з текстом ухвали можна ознайомитися в Єдиному Державному Реєстр Судових Рішень за посиланням.

Це вже друга ухвала щодо цієї скандальної будови в урочищі Кадім. Місяць тому ще одна ухвала суду зобов’язала зупинити дію рішення тієї ж ради Сокільницької ОТГ про переведення земельної ділянки 2 га в с. Сокільники із садибної в багатоквартирну забудову. Суд вбачав у таких діях численні порушення, а ще побачив суперечності із генпланом села. Відтак Львівський окружний адміністративний суд виніс ухвалу, якою зупинив дію рішення Сокільницької сільської ради, яким у лютому 2021 року було погоджено зміни до детального плану в урочищі Кадім для будівництва багатоповерхівок (забудовник є одною з організацій корпорації Карпатбуд) на земельній ділянці площею 2 гектари. А Пустомитівський райвідділ виконавчої служби 6 травня відкрив з цього приводу виконавче провадження.

Як повідомляють мешканці громади, Володимир Святий є членом фракції «Європейської Солідарності» в Сокільницькій сільраді та відповідає за зміни до генплану.

А тим часом небайдужі мешканці громади готують документи для чергового судового позову щодо ситуації по вул. Спортивній. Як бачите, це буде далеко не перший розгляд у суді справ проти сільради Сокільників. Виглядає, що теперішня каденція влади (голова Сокільницької ОТГ – делегований від ЄС Тарас Сулимко) вирішила побити всі рекорди з порушення законів. Також хотілося б з’ясувати: який же ж поважний Львівський забудовник наважиться побудувати багатоквартирку в зоні злету-посадки літаків і наразити сотні сімей на ризик можливого падіння чергового літака? Від редакції: Леополіс уважно стежитиме за уже скандальною забудовою в Сокільниках. Запрошуємо усіх зацікавлених – владу ОТГ, забудовників – прокоментувати конфлікт.

А Leopolis.news буде стежити за розвитком подій.